16 Ocak 2009

Polis

Gun ayni, olay ayni, protesto edilen sey ayni, polis tabi ki farkli..

1. Olay:

Cuma çıkışı 4 bin kişiden İsrail’e protesto
İsrail’in Gazze saldırısına yönelik her cuma yapılan protesto gösterilerinin adresi bu hafta İstanbul’da Fatih Camii’ydi. Cuma namazı sonrası camii avlusunda toplanan kalabalık Filistin bayrakları ve pankartlarla İsrail’i kınadı.

...

Sık sık tekbir getirerek saldırıları kınayan protestocular, İsrail ve ABD bayraklarını ateşe verdi. Eyleme kadınların ve ilköğretim öğrencilerinin katılması dikkat çekti.

Kalabalığa hitaben yapılan konuşmalarda İsrail elçiliğinin ve İsrail uçaklarının eğitim uçuşu gerçekleştirdi Konya Üssü’nün kapatılması istendi. Yaklaşık bir saat süren eylem olaysız bir şekilde son buldu.

2. Olay

Ankara'da ÖDP ve SDP'li bir grup gösterici, İsrail'in Gazze'deki işgalini protesto etmek YKM önünde basın açıklaması yaptı. Yoğun güvenlik önlemlerinin alındığı basın açıklamasından sonra göstericiler Meclis'e yürümek isteyince olaylar çıktı.

...

Göstericilerin bir bölümü polisin attığı biber gazından kurtulabilmek amacıyla çevredeki işyerlerine sığındı. Bazı işyerlerinin kapılarını kapatmaları üzerine, işyeri sahipleri ile göstericiler arasında tartışmalar yaşandı. Bazı işyerlerinde ise büyük çapta maddi hasar meydana geldi.

--------

Birkac gun once Ankara'nin ortasinda Avrupa kupasi basketbol macini "oynatmayan" cember sakallilara kilini kipirdamayan polis, olayin icinde 'sol' kelimesi girince nasil da aslan kesilip biber gazini salliyor aninda. 1 Mayislarda Taksim'de cafede oturan yasli-basli insanlara biber gazini basip copla dalan da ayni polis. Artik 1 Mayis'ta da Arap bayragiyla tekbir getirip Hizbullah isareti yapanlar direk free-pass kazansin bari Taksim'e.

02 Ocak 2009

Yeni yıl..

Yeni yılda Batman olacağım.