07 Mart 2007

Youtube..

"Bu siteye erisim Istanbul 1. sulh ceza mahkemesi 2007/384 sayi ve 06.03.2007 karari geregi engellenmistir."

Türkiye'den bağlananlar artık blogdaki youtube vidyolarını göremeyecekler. Çünkü dallamanın biri youtube'a Atatürk'e laf eden vidyo koydu diye bizimkiler mahkeme kararıyla youtube erişimini toptan engellemiş..

Yolda birisi size küfür etti diye gidip kendinizi sağır ettirmeniz gibi bir şey. Çok dahiyane bir çözüm.

4 yorum:

Diego dedi ki...

yasaklar toplum yasamini duzenlemek icin son derece gereklidir.

onurka dedi ki...

ozledigimiz jakoben diego...

Bu arada Turk Telekom bu kesme isini DNS lerinde yaptigi icin, bu engelleme ADSL gibi varsayilan ayarlarda Turk telekom'un DNS ini kullanan baglantilarda etkili olabiliyor. Kullanabildiginiz bir baska DNS sunucusu var ise onu kullanirsaniz hic bir kesinti yasamazsiniz.

memo dedi ki...

Zamaninda eksisozluk de yasaklanmisti, divx forever da...Ikisine de cozum bulundu. Hatta yakinda bununla ilgili patch de cikar. otamatik olarak girilir.
Yine de cok cok sacma, orasi ayri

melf dedi ki...

ancak türkiye'de ve mozambik'de olabilecek saçmalıklar ötesi bir yasak. Aklıma geldikce sinirleniyorum, türkiye bu kafayla bir adım ileri atamaz. Adamlara mail atılıp bu saçma video zaten silinmiş. Siteye girişin türkiye'den engellenmesiyle ne kazanılacak onu anlamış değilim. Bu olay ben üniversite okurken kendi okulum olan başkent'in yaptığını hatırlattı. Fransa ile sürtüşme çıkıp, iki ülke arasındaki ilişkiler (sözde?) ermeni soykırımı nedeniyle gerilince, fransızca dersleri kaldırmışlar ve erasmus gibi çeşitli karşılıklı programları durdurmuşlardı. Bana bu inanılmaz saçma gelmişti, madem sen verilen kararlardan memnun değilsin ve kendinin haklı olduğunu düşünüyorsun, o zaman bu dili konuşan daha fazla insan yarat da senin görüşlerini savunabilsinler. Neyse bir gün gelir bu tip hatalar yapılmaz umarım.