02 Şubat 2009

Metro

Yıllardır 'bu Maslak'ın trafiğini ancak metro rahatlatır' diye konuşulup durulur. Ben İTÜ'nün kampüsünüde çalışmaya başladığımdan beri de dibimizde hep bir metro inşaatı vardır.

Geçen hafta da başbakan deplasman dönüşü ayağının tozuyla ve büyük bir coşkuyla bu 4.Levent-Maslak hattının açılışını yaptı. Kendisi zaten metro konusunda çok hassas. Deplasmandan dönerken havaalanında şakşakçı ve kıyakçıları tarafından karşılanması için sabaha karşı metro hatları çalıştırılmış, hem de parasız olarak. Belediye çalışıyor yani.

Neyse, tabi normal bir ülkede açılışı yapılan bir şey çalışmaya başlar. Ama burası Türkiye olduğu için bu hat şu anda sadece 10.00-16.00 saatleri arasında hizmek vermekteymiş. Artık evde yemek yapıp Seda Sayan izlemekten sıkılan ev hanımlarıyla, bulmaca çözmekten içleri bunalan emekli amcalar gezintiye çıkıp temiz bi Maslak havası almaya kullanır o hattı, başka da kullanan olmaz o saatlerde.

Bu arada başbakan da demişken:

3 yorum:

Yigit Tileylioglu dedi ki...

Acilista bahsettigin vatandaslar gazetecileri dovmusler. Hatta Oktay Eksi bir yazi yazdi bununla ilgili. Artik acilista bile gazeteci dovuyor millet, eee basbakanimiz okumayin, almayin, protesto edin dedi ya bu medyayi. Okumayalim ama bir de arada dovelim desarj olalim demisler.

Ali artik sen bu hattin mudavimlerinden olursun, yaniliyor muyum?

Diyavol dedi ki...

Hat tam benim isime yarayacak hat, acilsa bi adam gibi.

unique dedi ki...

'bekleyen dervis, muradina ermis' derler..