26 Şubat 2009

RAM

Paul McCartney'in 1971 de cikan, Beatles'tan sonraki sonraki 2. albumu. Yila dikkat cunku Beatles'in son albumu 1970 zaten. Adam aradaki 1 yila 2 album sigdirmis. Simdiki buyuk gruplarin 3-5 yilda bir album cikarirdigi dusunulurse o zamanlarin gruplarinin verimliligini cidden takdir etmek gerekir. Beatles'in ilk albumuyle son albumu arasi kisacik bir 7 yil ve arada onlarca harika sarkili tam 13 tane studyo albumu var (mesela U2'da bu sure 30 yil ve toplam album sayisi hala daha az). 7 yil nedir ki? Yasit sayilacaklar icin su andan geriye universitenin 3. yilina kadar. O kadar kisa bir sure ama 20 yasinda cocuklarin muzik tarihini degistirmesi icin yetmis de artmis bile.

Neyse, RAM John-Yoko olayini andiran bir Paul-Linda McCartney albumu aslinda. Bunlar ilk ikisinin aksine daha sevilen bir cift, Linda'nin daha guzel olmasinin etkisi olabilir tabi bu olayda. Album son derece ucuk kacik ve guzel. Paul McCartney sanki sirf eglenmek icin piyano veya gitari almis ve ilk aklina gelen seyleri kaydetmis. Akildan akla fark var tabi, onun aklina gelince boyle oluyor, deli eglencesi ucuk kacik seyler cikiyor.

Lennon'in ayni yil cikan Imagine albumuyle bu albumu birlestirin ve Beatles dagilmasaydi bir veya iki sonraki albumunun nasil olacagini gorun. Belki de en iyisi olacakmis, kader kismet.

Paul McCartney Beatles olayindan gunde zilyon lira kazandigindan bu geride kalmis albumu insanlar indirse bir sey olmaz. Ama indirenler rep'leri esirgemesin, emege saygi pls slm asl.

link olmediyse albumu burdan indir


Bu da trailer:

Hiç yorum yok: