27 Şubat 2009

Aksamdan Kalanlara Koca Kari Kokteyli Tarifleri

Butun tarifler tek porsiyonluk. Icerigi bir su bardagina koyun ve karistirin.

Denemedim, denemeyin.


Kuru anans aromali, insani cocukluguna goturen AlkaSeltzer
125 ml icme suyu
125 ml soda
5 tane bebek aspirini



Nane aromali, ferahlatici AlkaSeltzer

250 ml icme suyu
1 adet aspirin efervesan
1 adet Talcid


Portakal aromali, kalsiyum destekli AlkaSeltzer
250 ml icme suyu
1 adet Calcium-Sandoz efervesan
1 adet aspirin
1 adet Talcid


Mandalin aromali, c-vitamini destekli AlkaSeltzer
125 ml icme suyu
125 ml soda
1 adet Redoxon
1 adet aspirin
1 adet Talcid


"Su tekilanin ustune bi cila atayim ama sonrasinda basim da agrimasin" diyenlere, AlkaSeltzer-Cila
250 ml miller
1 adet aspirin
1 adet Talcid



"Eve yeni geldim, kafam yaprak gibi ama hala patlamak istiyorum" diyenlere, AlkaSeltzer-Enerji

250 ml RedBull
1 adet aspirin
1 adet Talcid



"Bu gece illaki kalbimi patlatacam" diyenlere AlkaSeltzer-KalpKrizi

250 ml RedBull
1 adet XTC
1 adet aspirin
1 adet Talcid

26 Şubat 2009

RAM

Paul McCartney'in 1971 de cikan, Beatles'tan sonraki sonraki 2. albumu. Yila dikkat cunku Beatles'in son albumu 1970 zaten. Adam aradaki 1 yila 2 album sigdirmis. Simdiki buyuk gruplarin 3-5 yilda bir album cikarirdigi dusunulurse o zamanlarin gruplarinin verimliligini cidden takdir etmek gerekir. Beatles'in ilk albumuyle son albumu arasi kisacik bir 7 yil ve arada onlarca harika sarkili tam 13 tane studyo albumu var (mesela U2'da bu sure 30 yil ve toplam album sayisi hala daha az). 7 yil nedir ki? Yasit sayilacaklar icin su andan geriye universitenin 3. yilina kadar. O kadar kisa bir sure ama 20 yasinda cocuklarin muzik tarihini degistirmesi icin yetmis de artmis bile.

Neyse, RAM John-Yoko olayini andiran bir Paul-Linda McCartney albumu aslinda. Bunlar ilk ikisinin aksine daha sevilen bir cift, Linda'nin daha guzel olmasinin etkisi olabilir tabi bu olayda. Album son derece ucuk kacik ve guzel. Paul McCartney sanki sirf eglenmek icin piyano veya gitari almis ve ilk aklina gelen seyleri kaydetmis. Akildan akla fark var tabi, onun aklina gelince boyle oluyor, deli eglencesi ucuk kacik seyler cikiyor.

Lennon'in ayni yil cikan Imagine albumuyle bu albumu birlestirin ve Beatles dagilmasaydi bir veya iki sonraki albumunun nasil olacagini gorun. Belki de en iyisi olacakmis, kader kismet.

Paul McCartney Beatles olayindan gunde zilyon lira kazandigindan bu geride kalmis albumu insanlar indirse bir sey olmaz. Ama indirenler rep'leri esirgemesin, emege saygi pls slm asl.

link olmediyse albumu burdan indir


Bu da trailer:

13 Şubat 2009

Tek Kanal TV

Ortalarda olmayan digiturk kumandası sayesinde 1980'lerin sadece trt izlenebilen zamanlarına geri döndüm. Hatta Fildişi Sahili milli maçı için trt1'i açtıktan sonra epey bir süre trt1'e takılıp tam uyum sağladım o günlere, taa ki Fenerbahçe'nin basket maçı için zorunlu olarak kanal değiştirene kadar. İlginç oluyor valla hiç bir seçim hakkı olmadan kanal sana ne verirse onu seyretmek zorunda olmak. Bu arada kalkıp digitürk zamazingosundan kanalları değiştirmeye üşendiğimden bunlar başıma geliyor tabi ki. Ama kim uğraşacak 5. kanaldan 94. kanala teker teker geçmekle.

Bu arada uzun zamandır trt seyretmiyordum, iyi oldu bu. samanyolu tv'den daha mide bulandırıcı bir kanal olmuş. digiturk'ten silme şansım olsa hemen silerim. Belki yeni alacağım muhteşem kumandada bu türlü özellikler de vardır, neden olmasın.

samanyolu demişken yayınladıkları şu muhteşem programı da daha youtubedan falan izlemeyen varsa izlesin. Satanistlikle ilgili muhteşem bir yapım. Taa new jerseylerden gözyaşı ve emekle yoğrulmuş bir yapım tabi ki her samanyolu yapımı gibi. Gizli kamera görüntüleri falan o kadar çarpıcı ki izlerken donakaldım. Hele ki o masum kediciğe yapılanlar. Bunları izleyip inanan varsa aklına koyayım. 2 bölüm halinde:

1.


2.

11 Şubat 2009

Stayin' Alive

En kral disko şarkısıyla ilgili film/dizi sahneleri:

İlki süper film Airplane'den:



İkincisi de süper dizi The Office'den:

02 Şubat 2009

Metro

Yıllardır 'bu Maslak'ın trafiğini ancak metro rahatlatır' diye konuşulup durulur. Ben İTÜ'nün kampüsünüde çalışmaya başladığımdan beri de dibimizde hep bir metro inşaatı vardır.

Geçen hafta da başbakan deplasman dönüşü ayağının tozuyla ve büyük bir coşkuyla bu 4.Levent-Maslak hattının açılışını yaptı. Kendisi zaten metro konusunda çok hassas. Deplasmandan dönerken havaalanında şakşakçı ve kıyakçıları tarafından karşılanması için sabaha karşı metro hatları çalıştırılmış, hem de parasız olarak. Belediye çalışıyor yani.

Neyse, tabi normal bir ülkede açılışı yapılan bir şey çalışmaya başlar. Ama burası Türkiye olduğu için bu hat şu anda sadece 10.00-16.00 saatleri arasında hizmek vermekteymiş. Artık evde yemek yapıp Seda Sayan izlemekten sıkılan ev hanımlarıyla, bulmaca çözmekten içleri bunalan emekli amcalar gezintiye çıkıp temiz bi Maslak havası almaya kullanır o hattı, başka da kullanan olmaz o saatlerde.

Bu arada başbakan da demişken: