15 Şubat 2007

..

Artık utanıyorum cidden ve bir daha o stada maça gitmek içimden gelmiyor.. Bu adamlar maça geldikçe ben maça falan gelmek istemiyorum..

Her Avrupa maçı aynı şey, veya stadın normal halinden 5-10 bin kişi fazla olduğu her maç aynı şey.. Dün Selçuk'u, Ümit'i, Rüştü'yü yuhlamışlardı, bugün Alex'i, Volkan'ı yuhladılar, yarın da Olcan'ı x'i, y'yi yuhlayacaklar..

Maç 3-2, top defansa çarpıp üstten kornere gidiyor, adamlar Volkan'a küfrediyor. O top hasbel kader kaleye girse adamlar sevinecek çünkü, Volkan'a daha çok ve daha topluca küfür etme imkanı doğacak..

Kardeşim sen yarın 100. yıl şampiyonluğu için savaşırken kalende Volkan'dan başkası mı olacak? Sen mi çıkıp oynayacaksın veya birden Yashin mi geçecek kaleye yuhlar üstüne mezarından çıkıp?

2004-2005 maçlara düzenli gittiğim ilk seneydi. Rüştü Barca'dan yeniden gelmişti. İstisnasız her maç Rüştü'yü yuhladılar. Rüştü'nün 2-3 penaltı dahil hiçbir kurtarışı alkış almadı, sanki top bizim kaledeyken başka tarafa bakıyordu millet. Rüştü gibi, yaşarken heykeli dikilmesi gereken bir adamı yuhlayan taraftara Volkan fazla zaten.

Adama "abicim şimdi yuhluyorsun da yarın lig maçında kalede yine bu adam olmayacak mı" diyorsun, adam "ben ligi ne yapayım" diyor, "uefa lazım bana, ligi açık ara alırız zaten". 2 yıldır maçları aynı yerde izliyorum, ilk defa görüyorum adamı. Allah'tan gelmiyor bunlar normal maçlara. Hala "ligi açık ara alırız" diyen bu adamlara bir Ulusoy az, 3-4 tane lazım. Ceza sahasında rakip futbolcu bile yokken verilen penaltıdan her maç 4-5 tane hakediyor bu adamlar. Zaten o penaltıdan sonra büyük ihtimal yine Volkan'a küfür etmiştir ters köşeye yattı diye. Bu takımı Uefa için destekleyecekse köprüyü geçsin karşıda izlesin maçları, hayatı boyunca övünüp üstüne yatacağı bir kupası olur en azından. Fenerbahçe kimsenin kendini başarı veya başarısızlıkla tatmin etme aracı değil..

Sonunda sıra Alex'e de geldi. Alex aynı Alex. Geçen seneden veya tek başına şampiyon yaptığı önceki seneden çok farklı bir adam değil. O zamanlar Luciano ve Nobre gibi çok çok iyi iki duran top adamıyla oynardı, şimdi onlar yok, attığı frikilerin, pasların, ortaların çoğu boşa gidiyor veya defanstan sallanan toplar önüne indirilmiyor. Yoksa Alex bundan daha fazla koşup mücadele etmezdi hiçbir zaman..

İnsanlar düşünme özürlü olunca, düşünceleri hazır almak istiyorlar. Böyle olunca da medyada yazan her şeye gözü kapalı inanıyor, onaylıyorlar. "Alex'in sözleşmesi Demirören'in çekmecesinde" haberini okuya okuya geldikleri nokta da bu. Dakika 85, Alex iyi bir yerden frikik atıyor, adamlar bu sırada Alex'i yuhluyor. O top gidip gol olsa sevinebilecek misiniz peki? Sevinirler çünkü adamlarda yüz yok, büyük ihtimalle de övünürler "bak iki yuhladım nasıl da oynamaya başladı şerefsiz" diye..

3 yıl boyunca "Daum Avrupa'da başarılı değil amaaa" lafıyla uyuttular bizi, adam da sonunda çekti gitti. Daum bu takımın başına gelebilecek en güzel şeydi, onu da medya gazıyla yolladılar zorla. Daum'a sadece 2 sene Avrupa'da oynama imkanı verildi, o iki senede de klüp ortalamasının çok üstünde sonuçlar alındı ama "Avrupa'da Daum'la olmuyor" palavrasına kapıldı herkes. Daum'a 2 sene verilip, "bunla olmuyor" denilirken, Fatih Terim'e kaç sene verilmişti peki? 4, yazıyla dört.. Milan maçının son saniyesine kadar 1 tane ilk turda elenme, 3 tane de grup sonunculuğu vardı.

Sahada çubuklu formayı giyenler senin umudundur, aklı başında kimse kendi umutlarını yuhlamaz. Hele ki, bu yaşamdan zaten umudu kalmayanlar kendilerini Fenerbahçe'yle tatmin edebilmek için benim umutlarımı hiç yuhlayamaz.

Çok ciddiyim, keşke 6 yeseydik de bugün stadda olanları görmeseydim. Denizli cennetti bunun yanında; ama bunlar daha çok Denizlileri hakediyorlar. Fenerbahçe başarısız olsun ama onu hakeden, karşılık beklemeden seven taraftarıyla olsun.. Gerisinin de Allah belasını versin.

4 yorum:

Ahmet C. Toker dedi ki...

AliHA kardesim, sirf Saracoglu'nda degil tum stadlarimizda basariya endeksli, ask yoksunu sonradan gorme futbol seyircilerinin azalmasi en buyuk dilegim. Ancak bunda sizin yonetimin de sucu oldugunu dusunuyorum, bilet fiyatlarini yuksek tutup "kaliteli seyirci" getirince ne yazik ki cefakar seyirci stadyumlardan uzaklasiyor...

Eminim senin gibi takimini sonuc'a bagli degil takim sevgisinden destekleyen binlerce kisi de o stadyumdaydi. Ama sesleri kisik kaldi. Bu sesin diger "elit" sesler tarafindan bastirilmadigi tek stadyum su an icin Inonu, umarim gelecek yillarda Inonu bu konuda tek kalmaz...

Tottenham'a iki sifir yenilirken cekilen uclu:

http://www.youtube.com/watch?v=LIk3pq5ioGs

Diyavol dedi ki...

AhmetTze, bu Tottenham maçı Baki Mercimeğin 25. dakikada ıslıklanmaya başladığı maç değil mi?

Sizin bu sene hele bir Sivas maçınız var ki, izlerken ben bile utanmıştım.

Ahmet C. Toker dedi ki...

Gecen seneki Sivas macini soyluyorsan o macta guzellikler saha disinda oldu:

http://www.internetspor.com/v3/yazar.php?yaziID=2450

Diyavol dedi ki...

Yok Abi, bu seneki 0-1'lik maç.

Stadın yarısının "Satılmış Çarşı" diye bağırdığı maç.

http://sozluk.sourtimes.org/show.asp?id=10256121

Gerçi sonraki maç bizle berabere kalınca bayram havası yaşanmıştı, unutulmuştu bu maç.