15 Temmuz 2007

Sahalarımızda görmek istemediğimiz olaylar..

Aşağıdaki yazı bir forumdan (tabi ki antu.com) birebir alıntıdır. Olay komik geldi, aşağıda kısa bir videosu da var.

---

1994 de ki Shell Caribbean Cup da cok komik bir olay yasanmis.

Grub maclarin da beraberlik sayilmadigi icin‚uzatmalara gidiyormus bütün maclar‚FIFA ilk defa "Altin golü" deniyordu bu turnuva da.Uzatmada "Altin golün" degeri 2 gol sayiliyormus bu turnuva da.Yani golü atan takim 2:0 olarak yenmis sayiliyor.

1. Grenada 3 Puan 2:0

2. Puerto Rico 3 Puan 1:2

3. Barbados 0 Puan 0:1

Barbados 1. olmasi icin maci 2 farkli yenmeli.Grenada 1 farkli yenilirse 1.olarak tur atliyor.
Barbados 83. dakikaya kadar 2:0 öndeymis‚ta ki o dakika da golü yiyesiye kadar.Durum 2:1 oluyor.Bu durum da Grenada bir üst tur da sayiliyor.Iste o an Barbadoslu oyuncularin aklina FIFA nin "Altin gol" kurali geliyor.7 dakika icin de 3:1 atmak zor diyorlar‚en iyisi kendi kalemize gol atalim‚bari uzatma da 30 dakika zamanimiz olur maci kazanmak icin‚nasil olsa uzatmada atilan gol 2 gol olarak degerlendiriyor ve bu golle grub 1. olabiliriz düsüncesi ile kendi kalelerine 87. dakika da gol atiyorlar‚durum 2:2 oluyor.Tam bu sira da Grenadali oyuncularin aklina geliyor o kural da.Adamlar tek farkli yenilirlerse bir üst tura cikiyorlar.
Hakem maci yine baslatiyor‚Grenadali oyunculari topu alip‚kendi kalesine dogru atak yapiyorlar‚cünkü onlara 1 farkli yenilgi yetiyor‚bu ara bunu fark eden Barbadoslu oyuncular gidip Grenada nin kalesine korumaya basliyorlar‚hem kendi kalelerini hem de rakibin kalesini koruyorlar.5 dakika sürüyor böyle bu durum ve mac uzatmaya gidiyor.Uzatmada da Barbados golü buluyor ve bir üst tura cikiyor
Dünya Futbolun da ilk defa 5 dakikaligina 2 kaleyi koruyan takim Barbados olarak tarihe geciyor.

Hiç yorum yok: